Visie

ZORGPLUS THUISVERPLEGING

Na heel wat ervaring te hebben opgedaan in de praktijk, waaronder de ziekenhuizen en de thuisverpleging, miste ik toch wel iets. Daardoor ben ik in actie geschoten om iets beters te gaan doen. Maar wat heb ik nu eigenlijk gemist? Kijk, ieders zorgvraag is anders, ieders persoonlijkheid is anders en daar wordt zelden of nooit rekening mee gehouden. Ik heb vaak gezien dat verpleegkundigen over patiënten heen walsen, geen tijd hebben, dit is geen verpleegkundige handeling, de verpleegkundige beslist wanneer ze komt, beslist wanneer patiënten in bad kunnen gaan, beslissen hoelang men kan baden, beslist wie er aan hun bed staat morgen, enz. Maar waar zijn we als verpleegkundige eigenlijk mee bezig?

 

ZorgPlus werkt anders!

Wat is onze visie?

 

Onze eerste visie is TIJD:

 

Wij nemen ruim de tijd om onze mensen te verzorgen. We vinden het zelf als verpleegkundige niet aangenaam als we moeten vliegen naar al onze patiënten. Iedereen heeft recht om rustig wakker te worden en rustig geholpen te worden. Want dat willen wij zelf toch ook als we ’s morgens wakker worden.

 

Waarschijnlijk heb je al eens horen zeggen dat mensen geen douche of bad mogen nemen van de verpleegster want daar is geen tijd voor! Wel, bij ZorgPlus kan dat wel! Bij ons krijgt ieders wat wil: wil men een douche of een bad nemen dan kan dat en iedereen krijgt de tijd om hier lekker van te genieten. Fijn de douchestraal over je rug laten stromen na het douchen? Nog wat in bad blijven liggen na het wassen? Dat moet gewoon kunnen!

 

Onze tweede visie is dat we een UITGEBREIDER TAKENPAKKET aanbieden:

 

Als we mensen verzorgen komen we natuurlijk in de eerste plaats om te "verzorgen". Maar vaak zien we dat mensen toch net iets meer nodig hebben als die "verzorging". Wat bedoelen we daar nu mee?

 

Boterhammen smeren, bed opmaken, gordijnen opentrekken, hond eten geven, toiletstoel proper maken, make-up aanbrengen, enz. Het zijn de kleine dingen die er voor zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen en minder beroep moeten doen op hun eigen familie die het vaak al druk genoeg heeft. Kortom: we kijken niet met oogkleppen op, we kijken veel verder en bieden een takenpakket op maat!

 

Onze derde visie is dat we mensen behandelen met RESPECT:

 

We hebben respect voor iedereen! Voor elk geloof of meningsuiting iedereen wordt met respect behandeld. Ook aan privacy wordt heel veel belang gehecht. De verpleegkundige is een vertrouwenspersoon en heeft een beroepsgeheim. Dit betekent dat alles wat binnenshuis gezegd wordt ook binnenhuis blijft.

 

Onze vierde visie is dat ons cliënteel INSPRAAK heeft:

 

Het is belangrijk dat als je verzorging nodig hebt dat je die ook krijgt van iemand die je graag mag. Iemand waar je graag eens iets aan vertelt en iemand die je liever ziet komen dan gaan. Kortom je wil gewoon de STER van een verpleegster. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat je zelf inspraak hebt over de verpleegkundige die aan je bed staat. Wij gaan opzoek naar die STER en de patiënten kiezen mee of dit hun droomverpleegkundige is.

 

Onze vijfde visie is NETWERK:

 

Vaak weten patiënten niet welke mogelijkheden er zijn in de thuiszorg en weten niet op welke dingen ze recht hebben. Daarom gaan we uitzoeken of men alle financiële voordelen heeft waar men recht op heeft of kunnen we eventueel doorverwijzen naar andere diensten.

 

Ook zijn er vele diensten die thuiszorg bieden. Misschien nog niet van gehoord? Wel, wij hebben heel wat contacten en helpen jou dingen te regelen!

 

U ziet, ZorgPlus ziet het allemaal anders! Wat we eigenlijk willen kort samengevat is het volgende:

 

We willen gewoon dat u zich als patiënt heel goed thuis voelt bij ons, dat u er naar uitkijkt om zich te laten verzorgen door ons en dat we door onze zorgen aan u te kunnen toedienen iets kunnen bijdragen aan uw levenskwaliteit. Want hoe je het ook draait of keert, verzorging nodig hebben is nooit leuk want het is meestal een teken dat je ziek bent of dat je door gezondheidsredenen iets niet meer kan wat dat je nu door iemand anders moet overlaten. Vaak gaat dat gepaard met moeilijke gevoelens want we hebben allemaal onze trots! Maar geloof me, als wij jou gaan verzorgen dan gaat er pas een wereld open...

 

 

Katrien Rutten.

 

 

 

Katrien Rutten | ZorgPlus | Hassaluthdreef 2a, 3500 Hasselt | Tel 0472 731 760 | Email: info@zorgplus.org | Website: www.zorgplus.org